Dinsdag 10 december. Lezing ferriet materialen door Wim PA3DJS

De lezing van Wim gaat over het gebruik van ferriet materialen bij onze radiohobby. Veelal gebruikt bij zelfgemaakte baluns en mantelstroomfilters. Hierbij gaat Wim in op de verschillen in ferriet en de werking van dit materiaal bij de verschillende toepassingen, die wij kennen. Wim heeft ook op professioneel gebied vaak met ferriet te maken en past zijn kennis van ferriet materialen ook toe in de radiohobby.

Kijk ook op zijn interessante site: http://www.tetech.nl/

Deze lezing zal live te volgen zijn op de ATV zender PI6HVS, en dus ook op Youtube zodat voor diegene die niet aanwezig kunnen zijn toch de lezing kunnen volgen. Op de techniek pagina kun je de overige instelling vinden hoe je PI6HVS kan ontvangen, op de DATV uitgang is er een nieuw kanaal toegevoegd, PI4RCG.

Hiervoor hebben we samen met Radio Club t’Gooi een HD stream opgebouwd tussen de radio club en de ATV repeater. De radio club is met een 60Ghz Wifi link verbonden aan PI6HVS zodat zij de beschikking hebben over internet. De Videolink maakt ook gebruik van diezelfde Wifi link om de beelden te verzorgen.