Over ons

ATV Repeater van het Gooi

Historie

Vele jaren geleden stond de Hilversumse ATV repeater op het Lucent gebouw. Helaas moest de apparatuur daar verwijderd worden en was er een lange tijd sprake van dat deze op de KPN toren in Hilversum zou komen te staan. Dit initiatief is niet verder gekomen als alleen een test signaal. Uiteindelijk is er een groep enthousiaste zendamateurs op zoek gegaan naar een andere lokatie. De lokatie moest gemakkelijk te bereiken en natuurlijk hoog zijn. Omdat de beheerder van de “Kerkelandenflat” plaats kreeg wegens een vertrekkende mobiele aanbieder konden we deze lokatie gebruiken voor het plaatsen van de apparatuur. 

Na wat bouwen stond er in september 2008 weer een signaal in de lucht. In november en december van dat jaar zijn er 2 ingangen aktief geworden en een basis 4PIP module geplaatst. Ook is er middels een WLAN verbinding Internet aangelegd. Dit is nodig voor de web besturing van de repeater. Ook is er een geheel nieuwe website gebouwd en online gezet. In de jaren erna is er stukje bij beetje uitgebouwd en inmiddels zijn de mogelijkheden van de geavanceerde web-besturing sterk uitgebereid. Maar nog steeds zijn we bezig met nieuwe features voor jullie als radiozendamateurs. Heb je dus een goed idee of gaat er ergens iets niet goed, laat het ons dan weten.

PI2HVS phone repeater

In December 2019 is de repeater PI2HVS in de lucht gekomen. Na het experiment van een landelijk dekkend repeater netwerk, ontstond de vraag naar een repeater met een meer lokaal karakter. 

Het team van de ATV repeater PI6HVS in Hilversum heeft in deze wens voorzien. Op dezelfde mooie locatie van de ATV repeater is er een FM repeater bijgeplaatst in de 70cm band.

De frequentie van de nieuwe repeater PI2HVS is 438.1375 MHz met een shift van -7.6 MHz. Om de ingang te openen is een 77 Hz CTCSS toon nodig.

PI2HVS is volledig onder beheer en bekostigd door de ATV repeater PI6HVS. Deze repeater wordt dus uit eigen middelen bekostigd, donaties zijn welkom. Ook deze repeater verbruikt stroom die betaald moet worden.